Naar het overzicht

Oproep moestuinders: doe mee met bodemonderzoek PFAS

23 september 2024
Grondmonsters worden met een grondboor gedaan.

Heeft u een moestuin in Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht of Sliedrecht? En bent u benieuwd of er te veel PFAS in uw tuin zit? Meld u dan aan voor het gratis bodemonderzoek van het onafhankelijke projectbureau Moestuinherstel. Ook als u niet wilt meedoen met het bodemonderzoek vragen we u uw moestuin aan te melden.

Hoe werkt het bodemonderzoek?
We willen eerst een goed overzicht krijgen van alle moestuinen in het gebied. We hopen daarom dat zo veel mogelijk moestuinders zich aanmelden. Vervolgens onderzoeken we een aantal moestuinen op de hoeveelheid PFAS. Ook onderzoeken we het slootwater van aangrenzende sloten en meten we hoe diep het grondwater staat. Op basis van deze steekproef geven we advies voor alle moestuinen.

Doe mee, aanmelden kan tot 10 oktober a.s.
Ook u kunt zich aanmelden voor het bodemonderzoek, ongeacht de grootte van uw moestuin. Deelname aan het onderzoek en eventuele maatregelen zijn gratis. Aanmelden kan tot 10 oktober a.s. Ook als u niet wilt meedoen, ontvangen we graag een berichtje. We willen namelijk graag weten hoeveel moestuinen er in het gebied zijn.

U kunt zich hier aanmelden. De aanmelding loopt via Tritium Advies. Dit bureau voert het onderzoek voor het project Moestuinherstel uit.

Het projectgebied
De moestuinen van het project Moestuinherstel zijn opgedeeld in drie zones. Op
dit kaartje kunt u zien of uw moestuin in het projectgebied ligt. U kunt hier controleren of uw moestuin binnen het projectgebied valt. Ook als uw moestuin net buiten het projectgebied ligt, kunt u zich aanmelden. Maar de focus van het extra bodemonderzoek ligt voorlopig op het projectgebied.

Vragen of meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op via info@moestuinherstel.nl.